Myofascial Equine Therapist

Opleiding Myofascial Equine Therapist

Zie jij het ook altijd direct? De spierspanning in de hals van het paard, de verkramping van de kaak of de pijnlijk weggedrukte rug? Kun jij het gewoon niet laten om te kijken of een paard voldoende bewegingsvrijheid heeft om ontspannen te kunnen lopen?
De beroepsopleiding Myofascial Equine Therapist is dan wat voor jou.

De beroepsopleiding Myofascial Equine Therapist is opgedeeld in 6 overzichtelijke modules met een juiste balans tussen theorie en praktijk. Na het succesvol afronden met van het theoretisch en praktijkexamen ontvang je het diploma en Myofascial Equine Therapist.
Je bent dan gekwalificeerd om volgens het myofasciale behandelprotocol om het bewegingsapparaat van paarden doelgericht en effectief te kunnen behandelen en eigenaren vakkundig te adviseren.

De data voor 2020 zijn bekend, zie daarvoor onze opleidingsagenda of download hier het overzicht met daarin onder andere de vakkenlijst. De opzet van de opleiding volgend jaar blijft gelijk, er komt alleen wat verandering in de volgorde van onderwerpen per module. De prijzen voor 2020 zijn maar een paar procent gestegen en je vindt ze hieronder.

Module 1A – 2019
Startdatum: 15 januari

Thuisstudie
Medische terminologie, Anatomie skelet & video opdracht, Anatomie spieren, Osteologie, Artrologie, Myologie, Fascia, pezen, ligamenten
Studiebelasting ±30 uur.

____
Module 1B – 2019
15 & 16 februari
Anatomie en fysiologie theorie en praktijk
Bewegingsleer
Gangenleer
Bewegingsanalyse
____
Module 2 – 2019
15 &16 maart
Anatomie
Biomechanica
Pathologie
Kreupelheden
____
Module 3 – 2019
17 &18 mei
Triggerpoints
Behandelmethoden
Behandelschema
Zadelkunde
Beenstanden
Hoefkunde
Huiswerkopdrachten module 1 t/m 3
____
Module 4 – 2019
7 & 8 juni
Triggerpoints
Aanvullende massagetechnieken
Aanvullende ontspanningstechnieken
Spierfysiologie
Neurologie
Gebitsverzorging
____
Module 5 – 2019
13 & 14 september
Referred releases
Nabehandeling
Ruitercoaching
Huiswerkopdrachten module 4+5
____
Module 6 – 2019
18 & 19 oktober
Positionoal releases
Stretchen
Taping
Anamnese
Herhaling
____
Theoretisch en praktisch examen – 2019
22 november

Eventueel proefexamen op 15 november

 

Kosten 2020
Module 1A € 157,- ex BTW

Module 1B t/m 6  € 389,- ex BTW (per module)
Examen € 108,- ex BTW

Totaal € 2.599,- ex BTW
De prijzen zijn inclusief readers, powerpoints, werkboeken, koffie, thee en lunch. Je kunt deelnemen aan de opleiding als je op 1 februari 2020 21 jaar of ouder bent.

Modules – theoretische en praktische kennis

De beroepsopleiding is opgedeeld in 6 modules met een juiste balans tussen theorie en praktijk.
Om veel aandacht te kunnen besteden aan de praktijk is thuisstudie vereist.
De praktijkdagen staan in het teken van het myofasciale behandelprotocol en oefeningen om de behandeltechnieken te leren beheersen. Je leert het vak van Myfascial Equine Therapist van deskundige docenten met zeer veel ervaring in het behandelen van paarden.

De praktijkdagen worden gegeven op een 5-sterren FNRS locatie op de vrijdag, zaterdag en incidenteel op zondag. Er wordt gewerkt in kleine groepen van maximaal 8 personen.

Voor wie?

Paarden zijn je passie en je hebt speciale interesse in de behandeling van het bewegingsapparaat van het paard. Het is je droom om van je hobby je beroep te maken.

Je bent minimaal 21 jaar en in het bezit van een MBO diploma. De samenwerking met eigenaren en vakgenoten spreekt je aan. Je ziet het als je persoonlijke doelstelling om altijd de beste oplossing voor het paard te vinden.

Aantoonbare ervaring in de omgang met paarden is een must. Een toelatingsexamen kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure voor deze opleiding.

Er is geen speciale vooropleiding vereist. Tijdens de opleiding leer je alles wat je moet weten over de anatomie van het paard en wordt de essentiele medische kennis uitgebreid behandeld. Daarnaast gaat aandacht uit naar training, omgang, zadel, hoeven, gebit en voeding.

Resultaat (en erkenning)

Een theorie- en praktijkexamen maakt onderdeel uit van de beroepsopleiding Myofascial Equine Therapist.
Na het succesvol afronden van de opleiding ontvang je het diploma Myofascial Equine Therapist.

Vooropleiding

Er is geen specifieke vooropleiding vereist. De minimale leeftijd voor deelname is 21 jaar. Een MBO opleiding moet aangetoond worden. Een toelatingsexamen kan onderdeel uitmaken van de selectieprocedure voor de opleiding.

Perspectief

Het vak van Myofascial Equine Therapist biedt veel vrijheid en de mogelijkheid om er naar eigen inzicht invulling aan te geven. Zo kun je als zelfstandig ondernemer aan de slag gaan en een eigen praktijke beginnen. Maar wellicht past het je beter om een samenwerkingsverband aan te gaan met vakgenoten of een dierenartsencombinatie. Of misschien vind jij je weg juist bij een manege of professionele stalling.
Je kunt je na het succesvol afronden van de opleiding registeren via onze website.

Start en inschrijving

Wil je de beroepsopleiding tot Myofascial Equine Therapist volgen? Schrijf je dan voor nu in.

Er is dit jaar slechts 1 opleiding gepland voor maximaal 8 personen. Het is niet mogelijk om later in te stromen.