Referenties

Sponsor ruiters
Fenneke Dikken

Fenneke Dikken

Manager Dressuurstal Seren

Fenneke: “Ik heb meerdere wedstrijdpaarden van het niveau Z1 tot Lichte Tour.
Andrea ‘onderhoud’ mij en mijn wedstrijdpaarden.
Soms loop je tegen een probleem aan dat je onder het zadel niet kunt oplossen. Een blokkade in de spieren die je niet weg kan trainen. Een lichte onregelmatigheid die dan voelt of ziet of merkt in je aanleuning.
Als dit bij mij gebeurd, dan bel ik Andrea. Ik vertel haar het verhaal en zij gaat dan aan de slag. Zij voelt de spieren en hun tonaties en vanuit hier kan zij dan mijn bevindingen bevestigen. Met haar methode van Dry Needling is het probleem vaak meteen verdwenen. Bij hardnekkige blokkade zal zij de behandeling nog een keer moeten herhalen voordat dit geheel verdwenen is.
Ook voor mijzelf ga ik regelmatig bij Andrea onder behandeling, want wij als ruiters en amazones moeten natuurlijk ook recht op ons paard zitten en onze spieren kunnen ontspannen, om zo onze hulpen gelijkmatig over te laten komen, en de drukverdeling gelijk te houden.
Sinds Andrea mijn paarden onder behandeling heeft, al 4 jaar lang, blijven de prestaties met mijn paarden beter als nooit te voor en kan ik zwaardere blessures voorkomen.
De dagen na de behandeling moeten de paarden het even rustig aan om zo alles in hun lichaam goed te kunnen verwerken. Simpel stap en draf, rustig over de rug gereden en daarna kan er weer rustig worden opgebouwd. Als ik dan weer met mijn paarden aan de gang ga dan voelen ze soepel en bewegen ze weer makkelijk door hun lijf.
Dus met andere woorden: ik en mijn paarden zijn fan van Andrea!”

Karin van Bekkum

Karin van Bekkum

Driemaal Europees kampioene Westernrijden

Karin: “In mijn discipline moeten mijn paarden snel en wendbaar zijn, ik verlang veel van hun lijf. De Dry-Needling behandelingen van Andrea Schachinger houden mijn paarden soepel, waardoor ze zich prettig voelen en beter presteren.”

Steven Veldhuis

Steven Veldhuis

Internationaal springruiter

Steven: “Om mijn paarden topfit te houden, krijgen zij het beste voer, de beste verzorging en regelmatige Dry-Needling behandelingen. Andrea Schachinger houdt mijn paarden soepel en fijn te rijden. Daardoor kunnen mijn paarden topprestaties leveren.”

Verhalen uit de praktijk
Behandeling Candreo (Sandreo – Wild Romance – Welt Hit II)
oktober 2015

We hebben een heel knap paard, de 8 jarige ruin Candreo. Deze ruin was al geruime tijd gereden maar kreeg om onverklaarbare redenen opeens last van “op slot staan”.

Bij deze blokkade boog hij zijn hals helemaal naar de bodem en kon niet meer overeind komen met zijn hals. Dat dit hem pijn deed was ook zichtbaar en hij was dan ook niet benaderbaar.

We hebben verschillende therapieën geprobeerd, hebben veeartsen bezocht, zijn gestopt met het rijden en de verdere belasting en hij liep eigenlijk alleen nog in de wei. Er kwam echter geen enkele verbetering in deze situatie en we hadden behoorlijk medelijden met hem. Op de foto die ik bijsluit zie je dat zijn spieren boven de schouders, alsook die rond de schoft, behoorlijk “opgezwollen” zijn.

Andrea is geweest en heeft hem behandeld. Het leek erop of hij constant “zijn schouders optrok”. Door de spieren te laten ontspannen die dit veroorzaakten en door hem ook in de rest van zijn lijf te laten ontspannen werd zijn hele houding direct anders!

Nu zo’n vier maanden later, moeten we concluderen dat het “op slot staan”  niet meer is voorgekomen en dat hij bovendien weer heel goed in zijn vel zit.

Zo goed zelfs, dat hij met zijn huidige amazone, Annabel Rootveld, de eerste prijs won tijdens de Zilveren Ster in Haaksbergen vorige maand. De trainingen lopen weer en het lijkt erop dat we weer een heel fijn sportpaard hebben!

Cees van Wijk

Behandeling Athleet
januari 2017

Mijn paard ken ik al vanaf zijn geboorte. Ik vond hem meteen het mooiste veulen dat ik ooit had gezien. Ik heb hem zien opgroeien tot zijn vijfde jaar en ook toen vond ik hem nog steeds het mooiste en liefste paard dat ik kende.

Ik had hem graag willen kopen maar dat lag toen niet binnen mijn mogelijkheden en daardoor ben ik hem een aantal jaren uit het oog verloren. Bij toeval ben ik hem jaren later weer op het spoor gekomen en nu was ik wel in de gelegenheid om hem te kopen!

Ik had heel enthousiast de foto’s die nog van hem had aan de stalhoudster (waar mijn 1ste paard staat) laten zien. Zij zag op de foto al dat hij geen optimale bouw heeft en daardoor mogelijk een moeilijke rug kan hebben. Om mij te behoeden voor een aankoop puur gebaseerd op emotie is zij met mij mee geweest om hem te bekijken. Dat is natuurlijk niet gelukt want toen ik hem weer zag was ik al direct verkocht. Hij was nog steeds dat mooie lieve paard met een geweldig karakter, rustig, evenwichtig en alles voor je willen doen.

En toen was ik opeens eigenaar van mijn eerste paarde liefde! Wat was ik blij en gelukkig. Na een tijdje heb ik hem laten bekijken door Andrea Schachinger, gewoon omdat ik wilde weten hoe het met zijn bespiering en zijn rug gesteld was vanwege zijn niet zo optimale bouw. Toen bleek dat hij behoorlijk zwakke rugspieren had en ook weinig bespiering op de hals.

Na een aantal behandelingen en trainings tips van Andrea, ben ik samen met mijn stalhoudster en mijn instructrice gaan proberen om mijn rijden en trainingen aan te passen. Dat was best pittig maar ook zeer de moeite waard als je merkt dat het helpt en dat je resultaat ziet.

Het is een lange weg en ik moet elke dag met frisse moed opnieuw beginnen en vooral kritisch naar mezelf blijven kijken. Dat is soms erg moeilijk en ik wilde ook wel eens de moed opgeven. Maar door de liefde voor mijn paard en dat ik voor hem het beste wil, ging ik weer door. En nu blijkt dat, daar waar de meesten moeite hebben om hun paard in de herfst en winter goed in de spieren en conditie te houden, zijn rugspieren juist zoveel sterker zijn geworden en zijn halsspieren aanzienlijk zijn verbeterd.

Dat ik dan de bevestiging krijgt dat ik goed bezig bent dat geeft mij weer moed en energie om door te gaan. Dan mag ik even stiekem trots op ons zijn. Want daar heb ik het voor gedaan, voor mijn paard, dat hij fit, gezond en happy is.

Alma Molendijk